Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji veljajo od 1. 6.2 022 do preklica.

Obiskovalec spletnega mesta www.nanda.si (v nadaljevanju uporabnik) se strinja s spodaj navedenimi pogoji oziroma členi. Avtorica Ines Drole, ki upravlja spletno trgovino NANDA (v nadaljevanju ponudnik) in si pridružuje pravico do sprememb o pogojih poslovanja spodaj navedenih členov brez predhodnega obvestila, ki pa bodo v vsakem trenutku dostopne na tej spletni strani, brez dodatnega obveščanja uporabnikov. V primeru spremembe določenih členov Splošnih pogojev poslovanja, bo sprememba razvidna z datumsko oznako izvedbe spremembe na dnu Splošnih pogojev, ter z oznako člena, ki je bil spremenjen.

Členi o pogojih poslovanja so občasno spremenjeni in spremembe so ustrezno opremljene z datumom zadnje spremembe. V primeru, da nadaljujete z uporabo naših storitev, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini www.nanda.si so sestavljeni na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189), nacionalno zakonodajo RS z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) in ostalimi .

Kontakt

Ines Drole NANDA modna oblikovalka, ODD

AJPES zap.št.:18577 (A6,B1)

Vogrsko 64 a, 5293 Volčja draga

Tel.št.: 041 584 399

Elektronska pošta: info@nanda.si

Uporaba spletnega mesta

Uporabnik se zavezuje, da bo spletno mesto uporabljal zakonito in v primeru zlorabe teh pogojev, mu lahko ponudnik začasno ali trajno (glede na težo kršitve) onemogoči dostop.

Z uporabo spletnega mesta med uporabnikom in ponudnikom ne nastane nobena pogodba in noben pogodben odnos. Uporabnik zaradi uporabe spletnega mesta razen obveznosti, ki so navedene v teh pogojih, nima nobenih drugih obveznosti.

Ponudnik si pridržuje pravico, da dostop do spletne trgovine, določenih delov spletnega mesta ali posameznih funkcionalnosti kadarkoli omeji (npr. samo za registrirane uporabnike ali naročnike) ali veže na izpolnitev določenih pogojev.

Kako opravimo nakup

V spletni trgovini najdete željeni izdelek in kliknete nanj. Odpre se vam nakupni meni t.i košarica, v kateri najdete natančnejše informacije o izdelku, sestavi, ceni, akcijskih cenah, času trajanja akcij(e), stroških dostave, velikostih izdelka in zaloge. V primeru, da želite imeti isti izdelek v več velikostih, morate za vsako posamezno velikost opraviti/ponoviti postopek vlaganja v nakupno košarico.

V tem koraku morate določite količino in tudi barvo, če je izdelek na voljo v več barvnih kombinacijah. Če nič ne vpišete, se avtomatično izbere en kos. S klikom v košarico greste v naslednji korak nakupa.

Če želite več izdelkov lahko nadaljujete z nakupi (klik na nadaljujte z nakupi) ali zaključite nakup (klik na zaključi nakup).

Če ste pomotoma zgrešili željeno količino ali barvo kliknete na povezavo Uredi in posodobite željeno količino ter nadaljujete z nakupom. Če na začetku niste izbrali pravilne količine, jo lahko tukaj popravite v okencu: Količina.

Če ugotovite, da ne želite izbranega izdelka v košarici, ga lahko odstranite s klikom na ikono “ostrani”, čisto na desni strani. Tukaj je navedena cena posameznega izdelka, strošek dostave. Klik na Zaključi nakup, vas popelje v naslednji korak. Postopek nakupa lahko kadarkoli prekinete.

Izpolniti morate podatke za račun. Polja, ki so označena z zvezdico morate obvezno izpolniti. Če katerega od teh polj ne boste pravilno izpolnili, vas na to avtomatsko opozori program.

V spletni trgovini www.nanda.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik ali kot gost. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na strani www.nanda.si.

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

• prijava ter registracija v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova in uporabniškega gesla

• iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini

• izbor izdelka za nakup

• dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico

• določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici

• pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini

• izbor načina dostave izdelka (osebni prevzem ali poštni prevzem)

• izbor načina plačila

• pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo

• potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa

Vsa naročila, katerih teža ne presega 2 kg so odposlana priporočeno s Pošto Slovenije.

Cena pošiljanja se obračunava po Ceniku poštnih storitev v notranjem prometu Pošte Slovenije.

Predstavitev izdelkov

Ponudnik bo skušal čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov, dobavni rok ter cena spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka.

Slike izdelkov v spletni trgovini ali kjerkoli na spletnem mestu so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi izdelkov. Ponudnik ni vezan na opis proizvoda ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje ponudnika.

NANDA izdelki so ročno izdelani in unikatni, možna so minimalna odstopanja med barvami dejanskih izdelkov in izdelkov na fotografiji.

Cene izdelkov

Cene izdelkov so izražene v evrih in ne vsebujejo DDV (nisem zavezanec). Vse cene in morebitni popusti veljajo v trenutku oddaje naročila. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Stroški pošiljanja niso všteti v ceno izdelka in se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila.

Način plačila in dostava

Na spletni strani www.nanda.si  je možnost plačila preko bančnega nakazila s Stripe platformo, ki vam direktno beleži odliv na vašem  bančnem računu.

V spletni trgovini www.nanda.si je možno plačati tudi z nakazilom na TRR, potem, ko ob nakupu prejmete obvestilo z vsemi ustreznimi podatki za račun z zneskom, za katerega je potrebno opraviti nakazilo.

Dostava

Vsa naročila, katerih teža ne presega 2 kg odpošiljamo s Priporočenim pismom Pošte Slovenije. Cena pošiljanja se obračunava po Ceniku poštnih storitev v notranjem prometu Pošte Slovenije.

Ponudnik bo izdelke, ki so na zalogi poslal na naveden naslov s Pošto Slovenije poslal v roku 1-3 delovnih dni. Običajno izdelki s Pošto Slovenije potujejo 1-2 dni.

V primeru izdelave po naročilu in daljšega dobavnega roka, bo ponudnik uporabnika o tem obvestili preko elektronske pošte ali telefonske številke, navedene ob naročilu.

V primeru odsotnosti ponudnika, se le ta zavezuje, da bo naročene proizvode uporabniku dostavil najkasneje v 45 dneh od potrditve naročila po e-pošti. Ponudnik ne odgovarja za prekoračitev roka dostave, če je zamuda posledica drugih nepredvidenih dogodkov, ne glede na to, ali gre za zunanje dogodke ali za dogodke iz sfere ponudnika.

100% VAREN NAKUP in možnost VRAČILA artikla

Za izdelke iz zaloge zagotavljamo vam 30 dnevni rok za vračilo kupljenega, vendar neuporabljenega blaga. Če vam izdelek ne ustreza in bi ga radi vrnili, ga lahko pošljete na naslov Ines Drole NANDA, Vogrsko 64 a, 5293 Volčja draga.

Skladno z določili 43. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov info@nanda.si, brez navedbe razloga za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14-ih dni pisno ali po elektronski pošti. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na naslov Vogrsko 64 a, 5293 Volčja draga mora biti oddana v roku nadaljnjih 30 dni od sporočila, kupec pa sam poravna stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga.

V primeru odstopa od pogodbe prodajalec najpozneje v 7ih dneh po prejemu vrnjenega blaga vrne vsa prejeta plačila izdelkov brez stroškov pošiljanja. Izdelek morajo biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni nepoškodovani embalaži z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Vsi paketi, ki bodo na naš naslov posredovani s plačilom po povzetju oz. poštnino plača naslovnik bodo zavrnjeni in vrnjeni pošiljatelju na njegove stroške.

Personalizirani izdelke in izdelke narejene po naročilu stranke , se NE VRAČA. Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, torej prilagojeno njegovim osebnim potrebam in specifičnim željam ( prilagojena dolžina, širina, drugačna izbira blaga, barve, tiska, personalizirani izdelki…).

V primeru, da uporabnik vrne izdelek, je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo, lahko prodajalec terja odškodnino.

Reklamacija artikla

Reklamacija artikla je mogoče s predložitvijo računa:

1. Če se je na vašem izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oz. napaka ni posledica vašega dejanja, nam lahko pošljete zahtevek za uveljavljanje reklamacije. Zahtevek pošljite na elektronski naslov info@nanda.si .

Po elektronski pošti nam čim bolj nazorno pojasnite razlog za uveljavljanje reklamacije, da jo bomo čim lažje in hitro rešili. Zraven zapišete svoje podatke (ime in priimek, naslov bivanja) ter kontaktno številko, da vas bomo obvestili o poteku reševanja reklamacije.

3. Reklamiran izdelek pošljite na naslov Ines Drole, Vogrsko 64a, 5293 Volčja draga. Zraven paketa priložite kopijo računa ter vaše podatke in opis napake izdelka. Prosimo vas, da izdelek zapakirate v primerno zaščitno embalažo, da ostane nepoškodovan.

4. Reklamiran izdelek z vso pripadajočo dokumentacijo bo pregledan in v najkrajšem možnem času boste seznanjeni z nadaljnjim postopkom. Možno je popravilo izdelka, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine vključno s stroški pošiljanja, ki so nastali ob naročilu.

Izključitev odgovornost

Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva, da so vsebine, objavljene na spletnem mestu, točne, popolne in pravilne in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker se je zanesel na objavljene vsebine. V nobenem primeru vsebin, objavljenih na spletnem mestu, ni mogoče šteti za ponudbo v smislu Obligacijskega zakonika.

Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopno ali ni delovalo ali ni delovalo pravilno.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletnega mesta utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletnega mesta.

Slike izdelkov so simbolične in informativne ter lahko malenkostno odstopajo od dejansko dobavljivega blaga.

Pravica intelektualne lastnine

Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, v kateri je izražena, je avtorsko pravno zaščitena. Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah je Ines Drole oziroma oseba, za katero je to pri posamezni vsebini izrecno navedeno.

Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletnega mesta.

Brez izrecnega predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršenkoli namen, razen za oseben ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotno spletno mesto vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

Izvensodno reševanje sporov

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ines Drole, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na naslednjem naslovu: https://ec.europa.eu/consumers/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Varovanje in obdelava osebnih podatkov

Lastnica spletne trgovine NANDA je Ines Drole in je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Politika zasebnosti in piškotki

Ponudnik uporablja piškotke samo za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani in za optimizacijo svojih internetnih oglasnih aktivnosti, omogočajo uporabniku dostop do vseh informacij na strani, ponudniku pa prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Oglaševalski piškotki spremljajo posameznikovo uporabo spletne strani ponudnika, razen če se posameznik z uporabo piškotkov na strani ne strinja.

Odjava iz e-novic je možna kadarkoli na e-naslov info@nanda.si, prav tako tudi sprememba osebnih podatkov ( e-naslov, fizični naslov, telefonska številka).

Close
Close
Sign in